Ingredienser (3-4 port)
1 st gelatinblad
3 dl vispgrädde
0,75 dl farinsocker
0,5 st vaniljstång (eller 1-2 krm äkta vaniljpulver)
Lag
1 dl rött vin
0,5 dl farinsocker
1 st kanelstång
0,5 st vaniljstång (eller 1 krm äkta vaniljpulver)
1 st stjärnanis
1 st stjärnanis
6 st katrinplommon
6 st torkade aprikoser
Tillagning
Lägg gelatinbladet i kallt vatten. Blanda grädde och farinsocker. Snitta och öppna den halva vaniljstången. Lägg den i grädden och låt koka upp hastigt under omrörning. Ta av från plattan.
Tillsätt gelatinbladet och rör tills det har smält. Häll kallt vatten i diskhon och ställ kastrullen i det tills grädden har svalnat. Ta upp vaniljstången. Fördela grädden i portionsformar som du täcker med gladplast. Ställ i kylen i minst två timmar.
Blanda vin, farinsocker, kanelstång, snittad och öppnad vaniljstång samt stjärnanis i en liten kastrull. Rör tills sockret har smält och ge sedan att snabbt uppkok. Hacka frukten och lägg i vinlagen. Låt frukterna dra i minst en timme, gärna längre.
Servera pannacottan med frukten.
Receptet är lånat från www.alltommat.se med några mindre ändringar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar