fredag 14 januari 2011

Auberginerullar med skinka och ostsås


Ingredienser (4 port)
2 st aubergine
olivolja
1 st gul lök
1-2 st vitlöksklyftor
150 g färsk spenat
200-300 g färska champinjoner
smör
200 g rökt skinka
salt och peppar
Ostsås
2 msk vetemjöl
4 dl mjölk
1 1/2 dl mager ost
salt

Tillagning
Sätt ugnen på 250 grader.

Skär auberginen i ca 1/2 cm breda skivor, 12 st. Stek dem i olivolja och låt rinna av på hushållspapper.

Hacka lök och vitlök. Skiva champinjonerna. Dela större champinjoner i mindre delar först. Strimla skinkan. Skölj av spenaten.

Stek champinjonerna i smör. Fräs lök och vitlök. Rör i spenat och skinka och låt fräsa med i någon minut. Tillsätt champinjonerna. Smaka av med salt och peppar.

Lägg röran på aubergineskivorna och rulla ihop. Lägg rullarna i en ugnssäker form.

Vispa ut mjölet i mjölken i en kastrull. Koka upp under vispning och låt det koka i några minuter. Rör i 1 dl av den rivna osten. Rör tills den smält. Smaksätt med salt. Häll såsen över rullarna och strö resterande ost över.

Gratinera i övre delen av ugnen i 8-10 minuter. Servera med t.ex. couscous.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar