En matig, nyttig och vansinnigt god sallad. Kan serveras ljummen eller kall.
Ingredienser (4-5 port)
1 1/2 dl bovete, helt
7 1/2 dl grönsaksbuljong
300 g lövbiff
smör att steka i
1 burk/tetra kidneybönor, kokta
1 burk/tetra kikärtor, kokta
250 g körsbärstomater
70-100 g rucola
1/2-1 st röd lök
2 msk dijonsenap
1 1/2 msk balsamvinäger
4 1/2 msk olivolja
1 tsk oregano, torkad
salt och peppar
Tillagning
Koka upp bovetet i vatten och häll sedan bort vattnet. Annars kan bovetet bli beskt. Koka sen bovetet i buljongen i ca 6-8 min. Håll koll så att det inte kokar för länge, för då blir det bara en gröt. Det ska vara lite tuggmotstånd. Häll av vattnet och ställ åt sidan.
Skölj bönorna och kikärtorna i kallt vatten och låt sen rinna av i ett durkslag. Skölj även av rucolan.
Skiva löken tunt. Dela tomaterna i halvor.
Strimla köttet och bryn snabbt i smör. Pannan ska vara het och det ska inte vara för mycket kött i pannan samtidigt, annars är risken att köttet kokas istället för steks. Salta och peppra. Ställ åt sidan.
Blanda dressingen.Vispa samman vinägern och senapen. Häll i oljan med fin stråle medan du vispar hela tiden. Krydda med salt, peppar och oregano.
Blanda samman alla ingredienserna i en stor skål, dressingen sist.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar