Kvällens middag blev kycklingwok. Kan rekommendera att grilla paprika själv istället för att köpa färdig. Det tar lite extra tid, men är enkelt och mycket godare än den köpta.
Wok
1 st röd paprika
1 st gul paprika
1 st medelstor morot
2-3 st kycklingfiléer
2 msk rapsolja, ca
100 g cashewnötter
200 g äggnudlar
150 g sockerärter
färsk koriander
Sås
1 msk sesamolja
2 msk jordnötsolja
4 msk färskpressad limesaft (ca 2 lime)
2 msk ketjap manis
2 msk kinesisk soja
1 dl sweet chilisås
1 st gul paprika
1 st medelstor morot
2-3 st kycklingfiléer
2 msk rapsolja, ca
100 g cashewnötter
200 g äggnudlar
150 g sockerärter
färsk koriander
Sås
1 msk sesamolja
2 msk jordnötsolja
4 msk färskpressad limesaft (ca 2 lime)
2 msk ketjap manis
2 msk kinesisk soja
1 dl sweet chilisås
Tillagning
Värm ugnen till 250 grader.
Dela och kärna ur paprikorna. Lägg dem med skalet upp på en plåt med bakplåtspapper eller folie. Grilla i ugnen tills skalet blir svartbränt. Lägg i en plastpåse och knyt om. Låt svalna i ca 20 minuter och dra sedan försiktigt av skalet. Skär sedan i strimlor.
Skala och skär moroten i sneda skivor. Skär kycklingen i strimlor.
Blanda ingredienserna till såsen.
Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet.
Värm oljan i en wok eller stekpanna. Stek kycklingen tills den får färg och är genomstekt, i ca 5 minuter. Lägg åt sidan.
Stek morot och sockerärter i ca 1 minut. Lägg ner nudlarna tillsammans med kyckling, paprika och sås. Rör om under ca 1 minut så att allting blir varmt.
Fördela i portionsskålar. Garnera med cashewnötter och några kvistar koriander. Servera direkt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar