måndag 3 januari 2011

Kycklingwok med grönsaker och cashewnötter

Kvällens middag blev kycklingwok. Kan rekommendera att grilla paprika själv istället för att köpa färdig. Det tar lite extra tid, men är enkelt och mycket godare än den köpta.


Ingredienser
Wok
  1 st röd paprika
1 st gul paprika
1 st medelstor morot
2-3 st kycklingfiléer
2 msk rapsolja, ca
100 g cashewnötter
200 g äggnudlar
150 g sockerärter
färsk koriander

Sås
1 msk sesamolja
2 msk jordnötsolja
4 msk färskpressad limesaft (ca 2 lime)
2 msk ketjap manis
2 msk kinesisk soja
1 dl sweet chilisås

Tillagning
Värm ugnen till 250 grader.

Dela och kärna ur paprikorna. Lägg dem med skalet upp på en plåt med bakplåtspapper eller folie. Grilla i ugnen tills skalet blir svartbränt. Lägg i en plastpåse och knyt om. Låt svalna i ca 20 minuter och dra sedan försiktigt av skalet. Skär sedan i strimlor.  

Skala och skär moroten i sneda skivor. Skär kycklingen i strimlor.

Blanda ingredienserna till såsen.

Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet.

Värm oljan i en wok eller stekpanna. Stek kycklingen tills den får färg och är genomstekt, i ca 5 minuter. Lägg åt sidan. 

Stek morot och sockerärter i ca 1 minut. Lägg ner nudlarna tillsammans med kyckling, paprika och sås. Rör om under ca 1 minut så att allting blir varmt. 

Fördela i portionsskålar. Garnera med cashewnötter och några kvistar koriander. Servera direkt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar