Kvällens middag blev en något annorlunda variant av köttfärslimpa. Smakrikt och gott!
Ingredienser (3-4 port)
500 g nötfärs (eller blandfärs om man föredrar det)
salt
svartpeppar
1 st ägg
3 msk konc kalvfond + 2 dl utspädd kalvfond
100-125 g färskost
färska örter, hackade (t.ex. basilika, timjan och oregano)
1 tsk maizena stärkelse
Tillagning
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda färs, 1 tsk salt, 1 krm peppar, ägg och konc kalvfond. Platta ut färsen på ett bakplåtspapper till en rektangel, ca 20 x 30 cm.
Bred på färskosten på köttfärsen och strö över 1 dl hackade örter. Rulla ihop färsen till en limpa med hjälp av papperet.
Stek limpan, med papperet under, mitt i ugnen ca 35 min. Pensla efter halva tiden med vätskan som bildas.
Rör ut 2 dl utspädd kalvfond med majsstärkelse och 1 dl hackade örter i en kastrull. Koka upp och låt puttra några minuter.
Skär köttfärslimpan i skivor och häll över lite örtsky. Servera gärna med pressad potatis och lättkokta grönsaker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar