torsdag 3 februari 2011

Kycklinggratäng

Alltid på jakt efter enkel, men god vardagsmat som även fungerar i morgondagens lunchlåda. Den här kycklinggratängen kanske inte ser så vacker ut, men det är förvånande god.

 
Ingredienser (6 port)
1 grillad kyckling
1 paket fryst bladspenat
muskotnöt
250 g färska champinjoner, skivade
1 liten burk vit sparris
6 portioner kokt ris
 
Sås 
3 msk smör
2 msk vetemjöl
4 dl kaffegrädde
salt och peppar
2 äggulor 


Tillagning
Värm ugnen till 225°. Rensa kycklingen och skär/riv köttet i lagom stora bitar. Tina spenaten, låt den rinna av i en sil. Riv lite muskot över.

Fräs smör och mjöl till såsen i en kastrull. Späd med grädden, krydda och koka 10 minuter.
Ta den av värmen och rör ner gulorna under kraftig vispning. 

Lägg riset i botten av en smord ugnsform. Varva kyckling, spenat, svamp och sparris över riset. Slå såsen över och gratinera tills den har fin färg, 15-20 minuter.

Servera med sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar