Alltid på jakt efter enkel, men god vardagsmat som även fungerar i morgondagens lunchlåda. Den här kycklinggratängen kanske inte ser så vacker ut, men det är förvånande god.
Ingredienser (6 port)
1 grillad kyckling
1 paket fryst bladspenat
muskotnöt
250 g färska champinjoner, skivade
1 liten burk vit sparris
6 portioner kokt ris
1 paket fryst bladspenat
muskotnöt
250 g färska champinjoner, skivade
1 liten burk vit sparris
6 portioner kokt ris
Sås
3 msk smör
2 msk vetemjöl
4 dl kaffegrädde
salt och peppar
2 äggulor
2 msk vetemjöl
4 dl kaffegrädde
salt och peppar
2 äggulor
Tillagning
Värm ugnen till 225°. Rensa kycklingen och skär/riv köttet i lagom stora bitar. Tina spenaten, låt den rinna av i en sil. Riv lite muskot över.
Fräs smör och mjöl till såsen i en kastrull. Späd med grädden, krydda och koka 10 minuter.
Ta den av värmen och rör ner gulorna under kraftig vispning.
Ta den av värmen och rör ner gulorna under kraftig vispning.
Lägg riset i botten av en smord ugnsform. Varva kyckling, spenat, svamp och sparris över riset. Slå såsen över och gratinera tills den har fin färg, 15-20 minuter.
Servera med sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar