Den här veckan har varit fylld med jobb och jag har varit iväg på konferens flera dagar. Då är det skönt att göra något riktigt enkelt till middag. En köttbit, en rejäl sallad och en mycket snabb, men smakrik sås. Sen kan man krypa upp i soffhörnet med ett glas rött vin och bara ta det lugnt.
Ryggbiff (ca 200 gr per person)
Sås
1 dl vatten
1 dl matlagningsgrädde
1/2 köttbuljongtärning
1 tsk soja
1 msk dijonsenap
Tillbehör
Sallad (t.ex. blandad grönsallad, avokado och solrosskott)
Tillagning
Gör iordning salladen,
Bryn köttet i smör i ca 2 min per sida. Det ska vara rött annars blir det bara segt och tråkigt. Salta och peppra. Lägg sedan köttet i folie och låt vila en stund.
Vispa ur stekpannan med vatten, grädde och buljongtärning. Tillsätt soja och senap och koka upp under omrörning. Låt puttra ihop någon minut.
Klart att servera!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar