Hade kräftstjärtar kvar efter helgens middag och letade efter en maträtt som jag kunde använda dem till. Blev pasta med en mycket god sås. Absolut inte sista gången vi äter det här!
Ingredienser (4 port)
1 purjolök
1 purjolök
1 gul paprika
2 dl crème fraiche
1 dl vitt vin
3-4 tsk fiskfond
1-1 1/2 msk chilisås
1 burk kräftstjärtar + 3 msk kräftspad
färsk dill, hackad
Tillbehör
pasta
ev. ärtskott
Tillagning
Koka pastan.
Strimla purjolöken tunt och tärna paprikan. Fräs ca 5 min i en stekpanna. Det ska bli mjukt utan att få färg.
Tillsätt crème fraiche, vin, fond, chilisås och kräftspad. Propotionerna är inte exakta så smaka dig fram till hur du vill ha det. Låt koka ihop i några minuter. Tillsätt kräftorna och låt bli varmt, men inte koka. Till sist rör i hackad dill.
Servera tillsammans med nykokt pasta och lägg gärna några ärtskott på toppen,
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar