fredag 18 februari 2011

Kyckling- och currylasagne

Sambons favoritlasagne som inte bara är god utan även ett lite nyttigare alternativ.


Ingredienser
100 gr finhackad gul lök
2 klyftor vitlök, pressade
olivolja
1 tsk curry, extra stark
0,5 tsk ingefära
300 gr squash i skivor
6 dl krossade tomater
salt
peppar
400 gr kycklingkött från en grillad kyckling
salt
peppar
250 gr keso
ca 1 dl mango chutney
50 gr riven 17%-ig ost
200 gr lasagneplattor

Tillagning
Fräs löken i olja i en kastrull. Pudra över curry och ingefära.
 Tillsätt squash som får fräsa med i några minuter. Rör ner krossade tomater och låt
såsen koka i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Rör ner kycklingen.


Varva såsen med keso, mango chutney och lasagneplattor i en ugnsfast form. Börja och
sluta med tomatsås. Toppa med riven ost. Stek i 225 grader i 40 minuter. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar