Om man gillar något riktigt sött är det här en underbar efterrätt. Sambon önskar dock att chokladen inte är riktigt lika mörk nästa gång, han är en sådan där mjölkchokladkille ;-)
Ingredienser (4 port)
Chokladmousse
150 g kvalitetschoklad, 72%
2 äggulor
2,5 dl vispgrädde, lättvispad
Hallonsoppa
3 dl vatten
1 dl socker
2 st stjärnanis
1 vaniljstång, skårad
250 g frysta hallon
Till servering
några färska hallon
citronmeliss
Tillagning
Vispa grädden. Smält chokladen i vattenbad. Tillsätt äggulorna till chokladen och blanda väl. Vänd ner grädden och ställ sedan kallt i minst en timme.
Koka upp vatten och socker. Tillsätt stjärnanis och skårad vaniljstång. Låt koka under lock några minuter.
Lägg de frysta bären i en mixer eller i en hög skål om du använder handmixer. Sila den varma lagen över och mixa sedan slät. Servera kall med en klick chokladmousse, några färska hallon och ett blad citronmeliss på toppen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar