Ingredienser
600 g filéer rödtunga (el. sjötunga)
2 dl vitt vin, torrt
3 dl tärnad färsk svamp, t.ex. portabello
1 dl tunt skivad schalottenlök
150 g + 100 g färsk grön sparris
1 dl grovriven parmesanost
0,5 tsk salt
0,5 tsk vitpeppar
200 g sockerärtor
2-3 salladslökar
1 msk olivolja
Saffransås
1 st tärning grönsaksbuljong + 1 dl vatten
2 dl crème fraiche
1 paket saffran
maizena + lite kallt vatten
Örtsås
2 dl vatten
2 msk konc fiskfond
2 dl lätt crème fraiche
1,5 dl färska valfria örter t ex basilika, timjan, mynta
salt och peppar
Tillagning
Skölj fiskfiléerna och torka av dem. Tärna 150 g sparris och svampen. Blanda med den skivade löken och fräs i smör. Blanda ihop med riven parmesan. Salta och peppra.
Fördela röran på fiskfiléerna. Rulla ihop och lägg dem i en smord, ugnssäker form. Häll vin över. Sätt in i ugnen i 175 grader i 25-30 minuter. Ös några gånger med vinet.
Förväll sockerärter och resterande sparris någon minut i kokande vatten. Bara en kort stund, kokar de för länge blir de för mjuka och tråkiga. Fräs i olja tillsammans med hackad salladslök.
Saffransås: Koka upp vatten och buljongtärning. Späd med creme fraiche och saffran. Låt koka upp. Blanda lite maizena i vatten och tillsätt såsen. Låt puttra några minuter.
Örtsås: Koka upp vatten och fond. Vispa i creme fraiche och låt koka några minuter. Tillsätt de färska örterna. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
Innan servering häll örtsås över fisken och en klick saffransås på tallriken. Servera med grönsakerna och förslagsvis ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar