lördag 5 februari 2011

Fläskfilé med lime och risoni

En återkommande favorit som är löjligt enkel och fantastiskt god. Tror de flesta i vår bekantskapskrets bjudits på den och de flesta har frågat efter receptet.


Ingredienser (4 port)
600-700 g fläskfilé
1 tsk salt
smör
1 dl vatten
2 dl crème fraiche
2 msk kalvfond
1-1,5 tsk sambal
1 tsk soja
1 msk honung
strimlat skal och saft av en lime

Tillbehör
risoni
frästa grönsaker

Tillagning
Putsa köttet och skär i skivor. Krydda med salt. Bryn snabbt i smör så de får fin färg på
båda sidor.

Vispa ihop vatten, crème fraiche, fond, sambal, soja, honung och lime i en låg, vid gryta. Lägg
i köttet och låt puttra ca 5 minuter under lock.

Servera med risoni och lätt frästa grönsaker. Om du använder sparris som jag gjort här ska den förvällas snabbt innan. Någon minut i kokande vatten, inte mer. Fräs sen tillsammans med t.ex. sockerärter och salladslök.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar