Ingredienser (4 port)
2 ägg
4,5 dl mjölk
2,25 dl vetemjöl
salt
smör
1-2 potatis, kokt
1 ägg, hårdkokt
2+1/2 dl västerbottenost, riven
färska eller frysta räkor (jag använde 1 kg oskalade)
rivet citronskal från en citron
salt och svartpeppar
ev. gräslök
Tillagning
Skala räkorna.
Vispa ihop smeten (ägg, mjölk, mjöl och salt) och låt stå en liten stund.
Tärna den kokta potatisen och ägget. Blanda med 2 dl riven ost samt räkorna. Smaksätt med citronskal, salt och peppar.
Grädda crêpen i smör. Fördela fyllningen i crêpen och rulla ihop. Lägg i en smord, ungssäker form och strö resterande ost över. Sätt in i ugnen i 175 grader i ca 8 minuter.
Innan servering kan du om så önskar bryna lite smör och hälla över crêpen och strö över lite hackad gräslök. Servera med sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar