måndag 28 februari 2011

Crêpes med räkor och västerbottensost

Inte den vanliga, krämiga varianten på crêpes, men utmärkta för lunchlådan. Värm inte för länge i micron bara, då blir räkorna tråkiga. Vill man göra sig populär steker man några extra pannkakor och serverar med blåbärssylt. Hos oss får man även ta till lite extra räkor eftersom vissa i hushållet blir helt till sig så snart räkorna kommer fram och blir väldigt högljudda om de inte får sin andel (katterna).


Ingredienser (4 port)
2 ägg
4,5 dl mjölk
2,25 dl vetemjöl
salt
smör
1-2 potatis, kokt
1 ägg, hårdkokt
2+1/2 dl västerbottenost, riven
färska eller frysta räkor (jag använde 1 kg oskalade)
rivet citronskal från en citron
salt och svartpeppar
ev. gräslök

Tillagning
Skala räkorna.
Vispa ihop smeten (ägg, mjölk, mjöl och salt) och låt stå en liten stund.

Tärna den kokta potatisen och ägget. Blanda med 2 dl riven ost samt räkorna. Smaksätt med citronskal, salt och peppar.

Grädda crêpen i smör. Fördela fyllningen i crêpen och rulla ihop. Lägg i en smord, ungssäker form och strö resterande ost över. Sätt in i ugnen i 175 grader i ca 8 minuter.

Innan servering kan du om så önskar bryna lite smör och hälla över crêpen och strö över lite hackad gräslök. Servera med sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar