Krämig soppa som är både enkel och riktigt, riktigt god. Idag blev det en blandning av shiitake, portabello och torkade trattkantareller. De senare från höstens skörd. Allra godast är det såklart om man plockat svampen själv.
Ingredienser (4 port)
1 l blandad svamp, rensad och tärnad
2-3 st scharlottenlök
smör
1 dl vitt vin, torrt
7 dl grönsaksbuljong
4 dl vispgrädde
140 g bacon
salt och peppar
persilja
Tillagning
Klipp baconen i bitar och knaperstek. Låt rinna av på hushållspapper.
Hacka löken och fräs i smör. Tillsätt svampen och stek i ca 5 min eller tills all vätska kokat bort. Häll på vinet och låt det koka in.
Tillsätt buljong och grädde. Sjud i ca 8 minuter. Mixa soppan, men sila inte. Den ska vara grynig. Smaka av med salt och peppar. Tänk på att bacon är salt så var lite försiktig med saltet.
Vid servering toppa soppan med bacon och lite hackad persilja. Servera med hårt bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar