Nötfärsbiffar går att variera på många sätt. Genom att bara bryna biffarna och sen låta dem steka klart i ugn behålls saftigheten. Här med en fräsch potatissallad till.
Ingredienser
600 g nötfärs
1 st mozarella
1 st schalottenlök
1 knippe bladpersilja, hackad
2 msk kapris
1 st ägg
smör och rapsolja till stekning
salt och peppar
1 st mozarella
1 st schalottenlök
1 knippe bladpersilja, hackad
2 msk kapris
1 st ägg
smör och rapsolja till stekning
salt och peppar
Potatissallad
600 g mandelpotatis
1 st rödlök
1 st romansalladshuvud
svarta oliver (gärna kalamata)
färsk basilika
0,5 dl olivolja
2-3 msk vinäger
1 dl gräddfil
salt och peppar
600 g mandelpotatis
1 st rödlök
1 st romansalladshuvud
svarta oliver (gärna kalamata)
färsk basilika
0,5 dl olivolja
2-3 msk vinäger
1 dl gräddfil
salt och peppar
Tillagning
Finhacka löken och blanda med nötfärsen. Skär mozarellan i mindre bitar och blanda ner i färsen. Tillsätt även kapris, ägg och hackad persilja. Salta och peppra. Blanda om väl.
Forma biffar. Blöt gärna händerna med kallt vatten så blir det lättare. Bryn biffarna och lägg i en långpanna. Stek färdigt i ugn ca 5-10 min i 175 grader. Låt inte biffar bli helt genomstekta då blir de lätt torra.
Potatissallad: Koka potatisen med skal på. Låt ånga av. Skiva rödlöken och blanda med olja och vinäger. Skiva salladen och blanda med rödlöken i en skål. Dela potatisen och blanda ner i salladen. Dela oliverna och tillsätt tillsammans med basilika och gräddfil. Smaka av med salt och peppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar