torsdag 24 februari 2011

Honungsglacerad kassler med coleslaw

Lättlagad kassler med smak lite åt det kinesiska hållet. Något kladdigt att tillaga, men det blir gott. Jag serverar gärna med coleslaw som alternativ till ris. 


Ingredienser
ca 700 g kassler
3 msk honung
1 msk kinesisk soja
1 tsk ingefära, färskt riven
saft från 1/2 citron
saft från 1/2 apelsin
ananas, gärna färsk

Coleslaw
ca 8 dl vitkål, riven
1-2 morötter, rivna
1/2 röd lök, tunt skivad
1 dl créme fraiche
1/2 dl majonnäs
2 tsk fransk senap
salt och peppar

Tillagning
Börja med coleslawn, den ska gärna stå i en timme innan servering. Riv vitkål (jag använder osthyvel), riv morötter och skiva löken tunt. Blanda allt i en bunke. Rör ihop dressingen och blanda ner i vitkålsblandningen. Ställ in i kylen fram till servering.

Sätt ugnen på 200 grader.

Blanda honung, soja, ingefära och saft från apelsin och citron i en gryta. Låt småkoka under omrörning i ca 20 minuter.

Lägg hela kasslern i en ugnsform och pensla med såsen (spara lite sås). Det är ganska kladdigt och såsen stelnar snabbt. Värmer man försiktigt blir den flytande igen. Ställ in i ugnen i 30 minuter. Pensla någon extra gång under tiden, använd även det som runnit av kasslern i formen.

Skiva ananasen. Använder du färsk ananas ta bort det hårda i mitten. Värm såsen försiktigt och doppa ananasen i den. Stek snabbt i panna med lite smör.

Skiva kasslern och servera med ananas och coleslaw (altnerativt ris om så önskas).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar