Ingredienser
ca 700 g kassler
3 msk honung
1 msk kinesisk soja
1 tsk ingefära, färskt riven
saft från 1/2 citron
saft från 1/2 apelsin
ananas, gärna färsk
Coleslaw
ca 8 dl vitkål, riven
1-2 morötter, rivna
1/2 röd lök, tunt skivad
1 dl créme fraiche
1/2 dl majonnäs
2 tsk fransk senap
salt och peppar
Tillagning
Börja med coleslawn, den ska gärna stå i en timme innan servering. Riv vitkål (jag använder osthyvel), riv morötter och skiva löken tunt. Blanda allt i en bunke. Rör ihop dressingen och blanda ner i vitkålsblandningen. Ställ in i kylen fram till servering.
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda honung, soja, ingefära och saft från apelsin och citron i en gryta. Låt småkoka under omrörning i ca 20 minuter.
Lägg hela kasslern i en ugnsform och pensla med såsen (spara lite sås). Det är ganska kladdigt och såsen stelnar snabbt. Värmer man försiktigt blir den flytande igen. Ställ in i ugnen i 30 minuter. Pensla någon extra gång under tiden, använd även det som runnit av kasslern i formen.
Skiva ananasen. Använder du färsk ananas ta bort det hårda i mitten. Värm såsen försiktigt och doppa ananasen i den. Stek snabbt i panna med lite smör.
Skiva kasslern och servera med ananas och coleslaw (altnerativt ris om så önskas).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar