tisdag 28 december 2010

Vit chokladtryffel med vanilj och citron

Mycket uppskattat godis som jag tyvärr inte tog någon bild på. Mmmm ... gott :-)

Ingredienser (ca 25 st)
Rivet skal från en citron
1 dl vispgrädde
1 tsk honung
0,5 st vaniljstång
200 g vit choklad (gärna Lindts vita choklad med vanilj)

Garnering
200 g vit choklad

Tillagning
Skrapa ut fröna ur vaniljstången. Koka upp dem tillsammans med citronskal, grädde
och honung. Låt dra ca 15 min.

Finhacka chokladen och lägg den i en skål. Koka upp grädden igen. Sila den över chokladen. Rör tryffelsmeten slät. Låt stelna i kylen minst 1 timme. 

Rulla kulor av tryffeln och ställ kallt.

Grovhacka chokladen till garnering. Smält den försiktigt i vattenbad. Låt svalna något (är chokladen för varm smälter tryfflarna). Doppa tryfflarna  i chokladen och lägg dem på galler med bakplåtspapper under. Låt stelna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar