Mycket uppskattat godis som jag tyvärr inte tog någon bild på. Mmmm ... gott :-)
Ingredienser (ca 25 st)
Rivet skal från en citron
1 dl vispgrädde
1 tsk honung
0,5 st vaniljstång
200 g vit choklad (gärna Lindts vita choklad med vanilj)
Garnering
200 g vit choklad
Tillagning
Skrapa ut fröna ur vaniljstången. Koka upp dem tillsammans med citronskal, grädde
och honung. Låt dra ca 15 min.
och honung. Låt dra ca 15 min.
Finhacka chokladen och lägg den i en skål. Koka upp grädden igen. Sila den över chokladen. Rör tryffelsmeten slät. Låt stelna i kylen minst 1 timme.
Rulla kulor av tryffeln och ställ kallt.
Grovhacka chokladen till garnering. Smält den försiktigt i vattenbad. Låt svalna något (är chokladen för varm smälter tryfflarna). Doppa tryfflarna i chokladen och lägg dem på galler med bakplåtspapper under. Låt stelna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar