torsdag 30 december 2010

Valnötsbröd

Idag har jag bakat och det luktar underbart i hela huset. Skorpan blev så där härligt krispig och brödet fick en behaglig smak av valnötterna. Den fantastiskt fina degbunken jag fick i julklapp kom väl till pass.

Ingredienser
50 g jäst
6 dl ljummet vatten
3 msk honung
3 tsk salt
2 dl grovhackade valnötter
1 dl grahamsmjöl
14-15 dl vetemjöl





Så här gör man
Grovhacka och rosta valnötterna snabbt i het stekpanna. 

Rör ut jästen i lite ljummet vatten. Tillsätt därefter resten av vätskan och övriga ingredienser. Arbeta ihop till en slät deg. Låt jäsa på varmt ställe under bakduk i ca 40 minuter. 

Forma degen till en limpa och jäs 30 minuter på en plåt. 

Grädda i mitten av ugnen, i tio minuter på 225 grader. Sänk därefter värmen till 175-200 grader och grädda ytterligare 35-40 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar