måndag 13 december 2010

Ljummen risonisallad med kyckling och feta

Dagens middag. Kanske egentligen mer en sommarrätt, men fungerar även en mörk kväll i december. Enkelt, fräscht och riktigt gott!



Ingredienser (4 port)
2 dl risoni
1 liter hönsbuljong
400-500 g kycklingfilé
2 tsk olja
salt
svartpeppar
1 st rödlök
rucolla
100 g fetaost
Sås
2 dl yoghurt, mild
1 lime, rivet skal och saft
2 tsk honung
1 krm salt 

Tillagning
1.Koka risoni i buljongen enligt beskrivning på förpackningen.
2. Skär kycklingen i stora tärningar. Stek den i olja i en stekpanna. Salta och peppra.
3. Skala och skiva löken.
 4. Blanda alla ingredienserna i såsen.
5. Lägg rucolla på ett stort serveringsfat eller fyra tallrikar. Lägg på risoni och kyckling.
6. Toppa med rödlök och smula över fetaosten. Servera med såsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar