Dagens middag. Kanske egentligen mer en sommarrätt, men fungerar även en mörk kväll i december. Enkelt, fräscht och riktigt gott!
Ingredienser (4 port)
2 dl risoni
1 liter hönsbuljong
400-500 g kycklingfilé
2 tsk olja
salt
svartpeppar
1 st rödlök
rucolla
100 g fetaost
Sås
2 dl yoghurt, mild
1 lime, rivet skal och saft
2 tsk honung
1 krm salt
Tillagning
1.Koka risoni i buljongen enligt beskrivning på förpackningen.
2. Skär kycklingen i stora tärningar. Stek den i olja i en stekpanna. Salta och peppra.
3. Skala och skiva löken.
2. Skär kycklingen i stora tärningar. Stek den i olja i en stekpanna. Salta och peppra.
3. Skala och skiva löken.
4. Blanda alla ingredienserna i såsen.
5. Lägg rucolla på ett stort serveringsfat eller fyra tallrikar. Lägg på risoni och kyckling.
6. Toppa med rödlök och smula över fetaosten. Servera med såsen.
5. Lägg rucolla på ett stort serveringsfat eller fyra tallrikar. Lägg på risoni och kyckling.
6. Toppa med rödlök och smula över fetaosten. Servera med såsen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar