lördag 11 december 2010

Miniscones med dill och lax

Hittade det här receptet på alltommat.se och vara bara tvungen att testa det. Tanken var att ta några stycken som snacks innan middagen, men de var så goda att vi åt oss mätta på dem och skippade middagen :-)


Ingredienser
4 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
2 tsk bakpulver
50 g smör
1 dl dill, finhackad
1,5 dl mjölk
100 g philadelphiaost, naturell
150 g kallrökt lax, tunna skivor

Tillagning
1. Sätt ugnen på 250°. Blanda vetemjöl, salt och bakpulver i en skål.
Arbeta in smör och dill.
Tillsätt mjölken och knåda ihop en deg.

2. Dela degen i ca 20 st bollar. Platta ut dem på bakplåtspapper på en plåt. De ska vara ca 1 cm höga och 4 cm i diameter. 
Grädda mitt i ugnen ca 8-10 minuter.
 Låt dem svalna på galler.

3. Dela sconesen och bred ost på både undersidan och lockets insida. 
Lägg en liten skiva lax på undersidan och lägg på locket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar