Ingredienser
4 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
2 tsk bakpulver
50 g smör
1 dl dill, finhackad
1,5 dl mjölk
100 g philadelphiaost, naturell
150 g kallrökt lax, tunna skivor
Tillagning
1. Sätt ugnen på 250°. Blanda vetemjöl, salt och bakpulver i en skål.
Arbeta in smör och dill.
Tillsätt mjölken och knåda ihop en deg.
Arbeta in smör och dill.
Tillsätt mjölken och knåda ihop en deg.
2. Dela degen i ca 20 st bollar. Platta ut dem på bakplåtspapper på en plåt. De ska vara ca 1 cm höga och 4 cm i diameter.
Grädda mitt i ugnen ca 8-10 minuter.
Låt dem svalna på galler.
3. Dela sconesen och bred ost på både undersidan och lockets insida.
Lägg en liten skiva lax på undersidan och lägg på locket.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar