lördag 18 december 2010

Kycklingfilé med wasabismör

Mmm... en ny favorit och wasabismöret är säkert hur gott som helst även till en grillad köttbit.


 4 port

Ingredienser
4 kycklingfiléer
1 pkt bacon
1 dl hackade färska örter, t ex timjan och oregano
salt
svartpeppar 

Wasabismör
50 g smör
ca 2 tsk wasabi
2 krm salt
 

Tillagning
Skär ett snitt längs varje kycklingfilé. Klipp bacon i små bitar och fräs det i stekpannan. Blanda bacon och örter. Fyll kycklingfiléerna med blandningen och fäst med en tandpetare. Krydda med salt och peppar. 

Bryn filéerna runt om i smör i en stekpanna. Stek filéerna mitt i ugnen i 200 grader. Använd kökstermometer och ta ut kycklingfiléerna vid 68 grader. Det tar ca 15 min.

Rör ihop smör, wasabi och salt.
Servera med ugnsbakade rotfrukter, t.ex. färsk lök, potatis, röd lök och morötter. Sätter man in rotfrukterna i ugnen ca 20-25 min innan kycklingen (lägg kycklingen ovanpå grönsakerna) blir allt klart samtidigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar