Fortsätter skörda fina rabarber varje vecka och förra helgen var det dags för
sommarens första jordgubbar. Härligt söta gubbar :-)
Den här pajen är lika enkel som ljuvligt god. Har en känsla av att den kan bli sommarens favorit. Har testat tidigare med bara rabarber, men nu blev det en blandning med jordgubbar.
Ingredienser (2 port)
1-2 rabarber, beroende på storlek och hunger
jordgubbar
jordgubbar
1 msk strösocker
0,5 msk potatismjöl
50 g vit choklad
0,25 dl sötmandel
50 g smör
0,75 dl vetemjöl
0,75 dl havregryn
0,25 dl strösocker
Tillbehör
Vaniljglass eller vaniljvisp
Tillagning
Sätt ugnen på 200 grader.
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala rabarbern och skiva. Skär även jordgubbarna i mindre bitar. Blanda med potatismjöl och strösocker. Fördela i två portionsformar.
Grovhacka chokladen och mandeln.
Smält smöret precis så länge att det börjar brynas. Häll kallt vatten i diskhon och ställ ner kastrullen i vattnet tills smöret svalnat. Blanda i mjöl, havregryn och socker. Tillsätt chokladen och mandeln. Fördela blandningen över rabarbern i formarna.
Ställ in i ugnen i ca 20 min tills pajerna fått fin färg utan att brännas. Servera varma med vaniljglass eller vaniljvisp.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar