Så här års är sallad en riktig höjdare till middag. Ceasarsallad är en matig favorit som inte bara är gott utan även relativt enkelt att fixa till. Vill man att det ska gå snabbare köper man färdiga krutonger och skippar att marinera kycklingen. Det fungerar det också, men det blir inte riktigt samma sak.
Ingredienser (4 port)
4 kycklingfiléer
2 msk balsamvinäger
2 msk pressad citron
2 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Krutonger
4 skivor vitt lantbröd, gärna någon dag gammalt
olivolja
1-2 vitlöksklyftor
Dressing
2 sardellfiléer
1 tsk dijonsenap
1 äggula
1-2 vitlöksklyftor
1 tsk worcestersås
2 tsk vitvinsvinäger
1 msk pressad citron
1 dl olivolja
1 dl riven parmesan
1 msk röd mjölk
2 krm salt
2 krm svartpeppar
Sallad
1 rödlök
2 krukor romansallad
riven parmesan
Tillagning
Blanda balsamvinäger, citronsaft, olivolja, salt och peppar. Lägg i kycklingen och låt marinera i ca 30 min.
Skär brödet i tärningar och rosta dem i olivolja i en stekpanna. De ska bli knapriga och få gyllenbrun färg. Pressa i vitlöken mot slutet. Ställ åt sidan.
Hacka sardellerna fint och blanda med senap, äggula, pressad vitlök, worcestersås, vinäger och pressad citron. Vispa i olivoljan. Blanda till sist i den fint rivna parmesanen samt mjölk. Smaka av med salt och peppar.
Skala rödlöken och skär i ringar. Lägg på hushållspapper. Pappret drar åt sig lite av den skarpa löksmaken.
Bryn kycklingfiléerna hastigt i het stekpanna. Efterstek sedan i ugn, 200 grader, tills innertemperaturen är 68 grader. Skär filéerna i tjocka skivor.
Blanda hastigt ihop sallad, lök och hälften av dressingen. Lägg upp på fat och strö över brödtärningar och lite parmesan. Servera med kycklingen och resten av dressingen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar