Ok, jag erkänner att jag snöat in på rabarber och muffins, men det är ju så underbart gott. Nationaldagen hade vi en mysig picnick i gröngräset med bl.a. dessa riktigt mumsiga skapelser.
Ingredienser
150 g smör
2 dl råsocker
2 ägg
1 citron, rivet skal
1/2 dl röd mjölk
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
125 g rabarber
125 g jordgubbar
Topping
2 dl crème fraiche
1 dl citronmeliss, blad
3 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker
jordgubbar
Sätt ugnen på 225°C.
Rör smör och råsocker smidigt. Rör ner äggen ett i taget. Skölj och riv av skalet från halva citronen. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner skalet, mjölken och mjölet i smeten. Ansa och skär rabarbern i ca 1/2 cm bitar och skär jordgubbarna i små bitar. Vänd till sist ner rabarber och jordgubbar i smeten.
Klicka smeten i muffinsformar,10-12 st. (Jag gjorde 12 st, men antingen borde jag ha gjort färre eller använt något mindre formar - se bilden.)
Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter. Använda en sticka för att kolla att de är färdiga.
Mixa hälften av crème fraichen med citronmelissbladen. Blanda i resten av crème fraichen, florsockret och vaniljsockret och vispa med elvisp tills det blir tjockt.
Klicka toppingen på muffinsen och lägg på en jordgubbe och gärna ett blad citronmeliss.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar