fredag 6 april 2012

Rökt fjällröding-röra på hårt bröd



Jag får väl erkänna att det är något vågat, kanske till och med naivt, med två busiga katter i huset, men jag kan inte låta bli att ha ett påskris. Något som påminner om att det är påsktider och att värmen inte är långt borta. Senaste veckans minusgrader och snö gör att det snarare känns som mitt i vintern än som vår. Igår var en mellandag och jag planterade om mina minipenséer i solen på verandan. Idag står de på balkongen och spanar ut över snölandskapet utanför.



Här är ett recept som fungerar utmärkt som småtugg innan maten, som förrätt eller som fyllning i en god baguette tillsammans med sallad. Fjällrödingen går att byta ut mot annan rökt fisk, t.ex. sik. Får man lite över tar man fram det till frukostmackan.



Ingredienser
200 g Philadelphia, naturell
1,5-3 msk riven pepparrot (beroende på styrkan)
1/2 citron, saft och rivet skal
1 msk vatten
250 g rökt fjällröding, rensad
1/4-1/2 dl hackad dill
1/4-1/2 dl hackad gräslök
salt
svartpeppar

Blanda philadelphia, riven pepparrot, citronsaft och -skal samt vatten. Vänd i fisken, dill och gräslök. Smaka av med salt och peppar. Servera på bitar av hårt bröd och strö lite hackad gräslök över.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar