Gårdagens middag, inspirerad av ett recept från Allt om mat, blev kycklingfilé med grillad paprika och mozzarella. Ber om ursäkt för bilden, den blev inte särskilt bra, men middagen blev sen och hungern tog över.
Ingredienser
4 st kycklingfiléer
3 st röda paprikor
1 st buffalomozzarella
Basilika, färsk
Chilipulver
Sätt ugnen på 250 grader. Dela paprikorna på mitten och lägg på bakplåtspapper på en plåt. Ställ in i ugnen tills att paprikorna blivit svarta, ca 20 min. Ta ut dem och stoppa paprikorna i plastpåsar. Låt svalna. Sedan är det enkelt, om än något kladdigt, att dra bort kärnhus och skal.
Sänk värmen i ugnen till 200 grader. Bryn kycklingfiléerna. Salta och peppra. Lägg i en smord, ugnssäker form.
Grovhacka paprikor, mozzarella och basilika. Fördela över kycklingarna och pudra lätt med chilipulver.
Ställ in i ugnen tills kycklingen är klar, 15-20 minuter. Servera med pasta eller varma grönsaker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar