söndag 29 april 2012

Kyckling med grillad paprika och mozzarella

Långhelg och jag vaknade extra tidigt. Än så länge är det disigt ute, men jag anar en varm dag framför oss. Det är helt tyst i grannskapet, förutom de morgonpigga fåglarna som verkar ha bråda dagar. Jag njuter av sådana här morgnar. Lugnt och stilla, bara katterna och jag vakna. Den ena har ivrigt hoppat ut i gräset redan, medan den andra knappt orkade lyfta huvudet för att titta på mig innan hon tryckte ner sig ännu längre i den skokartong hon de senaste dagarna föredragit som sovplats. Själv sitter jag här med en kopp kaffe och planerar dagen. Det är äntligen dags att väcka trädgården på riktigt.

Gårdagens middag, inspirerad av ett recept från Allt om mat, blev kycklingfilé med grillad paprika och mozzarella. Ber om ursäkt för bilden, den blev inte särskilt bra, men middagen blev sen och hungern tog över. 



Ingredienser
4 st kycklingfiléer
3 st röda paprikor
1 st buffalomozzarella
Basilika, färsk
Chilipulver

Sätt ugnen på 250 grader. Dela paprikorna på mitten och lägg på bakplåtspapper på en plåt. Ställ in i ugnen tills att paprikorna blivit svarta, ca 20 min. Ta ut dem och stoppa paprikorna i plastpåsar. Låt svalna. Sedan är det enkelt, om än något kladdigt, att dra bort kärnhus och skal.

Sänk värmen i ugnen till 200 grader. Bryn kycklingfiléerna. Salta och peppra. Lägg i en smord, ugnssäker form.

Grovhacka paprikor, mozzarella och basilika. Fördela över kycklingarna och pudra lätt med chilipulver.

Ställ in i ugnen tills kycklingen är klar, 15-20 minuter. Servera med pasta eller varma grönsaker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar