fredag 11 november 2011

Tomat- och mozzarellasallad

Fredagkväll och idag blir det pizza, men före det en sallad på mozzarella, tomater och basilika. Lika gott som enkelt. Så här års kan det vara en utmaning att hitta fina tomater och lika saftiga som de egna från trädgården i somras finns det knappast att få tag på, men jag hittade några som ändå kom relativt nära.


Crema di Balsamico är något jag verkligen kan rekommendera för er som inte redan testat det. En krämig balsamvinäger som är reducerad för att få en konsistens som inte rinner. Så lätt att ringla lite tjusigt över maten eller runt kanten på tallriken. Hos oss använder vi det till sallad såväl som till kött istället för sås eller till ostbrickan.
 
Ingredienser
Tomater
Mozzarella (gärna buffalo)
Basilika
Olivolja
Crema di Balsamico
Svartpeppar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar