söndag 8 juni 2014

Pulled chicken

Jag startade min blogg för några år sedan framför allt för att ha ett ställe att samla recept. Efter hand växte den till något mer för mig, men så kom andra saker i fokus och bloggen har nu legat i dvala i över ett år. Dags att vakna igen.



Börjar med ett recept som liknar det senaste inlägget, men den här gången är det kyckling som är huvudingrediens. Under senaste året har jag börjat tänka mer på vad vi stoppar i oss och bland annat tagit inspiration från http://56kilo.se/. Det här receptet är taget rakt av därifrån. All credit till Åse för den här goda och enkla maträtten. Jag gillar sådant som sköter sig själv i ugnen och det gör den här rätten. Doftar underbart när man öppnar ugnsluckan.

Vi begränsar numera vårt kolhydratintag här hemma, vilket nog är en av anledningarna till att jag legat lite lågt på bloggen, men till just den här rätten brukar vi ändå ha tortillabröd.

Ingredienser
1 kilo kycklinglårfiléer
1 gul lök
1 stor vitlöksklyfta
smör


Barbequesås
2 st vitlöksklyftor
olivolja
2 dl chilisås
1 dl vatten
0,5 dl äppelcidervinäger
1,5 msk worcestershiresås
1 msk dijonsenap
2 msk mald ingefära
2-3 msk honung
2 msk japansk soja
1/2 msk paprikapulver
1-2 krm cayennepeppar
1/2 msk liquid smoke
salt och peppar


Börja med såsen. Finhacka vitlöken och stek i lite olivolja. Tillsätt övriga ingredienser och låt koka på svag värme i ca 20 minuter utan lock. Smaka av med sal och peppar.

Sätt ugnen på 170 grader. Skär kycklinglåren i 2-3 delar. Klyfta löken och skär vitlöken i mindre bitar. Bryn snabbt så att kycklingen får lite färg. Lägg i en ugnssäker gryta och häll över barbequesåsen. Sätt in i ugnen i ca 2 timmar. Köttet ska sen gå lätt att dra isär med två gafflar.

Servera med t.ex. guacamole, coleslaw och tortillabröd. Gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar