söndag 30 december 2012
Pasta med salami och ricotta
När jag äter ute på restaurang blir jag ofta inspirerad av olika maträtter som jag sen försöker återskapa hemma. Här är ett försök att efterlikna en riktigt god pasta som jag hittade på Vapiano vid ett besök innan jul. Ber om ursäkt för oskärpan i bilden, lyckades inte få ordning på blixten, men resultatet på maten är jag betydligt mer nöjd med. Det här kommer jag laga många fler gånger.
Ingredienser
Pasta (förslagsvis penne)
200-300 g smakrik salami (be charken skiva extra tjockt)
1 liten gul lök
2 vitlöksklyftor
1-2 dl torrt vitt vin
1 röd chili
olja
salt och peppar
pinjenötter
ruccola
ricotta
ev. parmesan
Tillagning
Koka pastan.
Rosta pinjenötterna lätt i het och torr stekpanna.
Skär salamin i relativt tjocka strimlor. Hacka lök, vitlök och chili.
Fräs lök, vitlök och chili så de mjuknar, men inte får färg. Tillsätt vinet och salamin. Låt småkoka någon minut. Salta och peppra försiktigt.
Tillsätt pastan direkt i stekpannan och rör runt. Vänd försiktigt ner ruccola.
Servera direkt och toppa med pinjenötter samt en rejäl klick ricotta.
Etiketter:
Pasta
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar