Semester och äntligen kommer det lite sommarvärme. Nu vill vi ha ljumma kvällar på verandan och lata dagar i solen. En rekorkall juni har gjort att växtligheten tagit en paus, men senaste dagarna har det tagit fullt fart i trädgårdens alla hörn. Igår skördade jag en stor skål jordgubbar och passade på att göra en enkel, men mycket god efterrätt.
Ingredienser (4 port)
2 dl vispgrädde
200 g philadelphiaost
3/4 dl strösocker
2-3 dl jordgubbar (eller andra bär) + bär att dekorera med
200 g philadelphiaost
3/4 dl strösocker
2-3 dl jordgubbar (eller andra bär) + bär att dekorera med
digestivekex
Vispa grädden. Blanda philadelphiaost med socker och rör ner i grädden. Vispa ihop snabbt. Mosa sönder bären och blanda i smeten.
Krossa kexen. Varva kex och smet i fina glas. Toppa med några bär. Servera direkt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar