Fisk är gott och nyttigt. Igår kväll blev det en variant på ett tidigare recept här i bloggen på rödtunga. Använde mig av ostronskivling till svampröran, samt tillsatte en skvätt grädde som jag lät koka in. Till fisken blev det chablissås och smörslungad gurka. Blev en riktigt trevlig kombination.
1 msk smör
2 msk finhackad gul lök
2 dl torr Chablis
4 dl fond
2 dl vispgrädde
1 krm salt
1/2 krm vitpeppar
1 msk smör
1 msk vetemjöl
1 tsk saft från citron
Tillagning
Fräs smör och lök utan att det får färg. Häll på vin och låt koka ihop till hälften. Tillsätt fonden och låt koka ihop tills ca 3 dl återstår.
Vispa i grädden och småkoka såsen i 10 minuter. Vispa ner salt och peppar. Blanda smör och mjöl och vispa ner i såsen. Koka ytterligare 5 minuter på svag värme. Smaka av med citronsaft.
Såsen kan göras i förväg och sen värma vid servering. Kan även frysas.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar