Efter en helt underbar dag fylld med trädgårdsarbete och strålande sol blev det ikväll grillpremiär. Grannarna har hela helgen fyllt grannskapet med den mest lockande grilldoft och jag har lite avundsjukt suktat efter att det ska bli vår tur.
Så till slut plockade vi fram grillen, skrubbade gallret och sambon gav sig på att grilla fläskytterfilé och diverse tillbehör. Själv svängde jag ihop min absoluta favoritsallad till grillat. Inget för den som är rädd för lime eller koriander, men hittills har alla jag bjudit den på blivit lika förtjusta som jag.
Så till slut plockade vi fram grillen, skrubbade gallret och sambon gav sig på att grilla fläskytterfilé och diverse tillbehör. Själv svängde jag ihop min absoluta favoritsallad till grillat. Inget för den som är rädd för lime eller koriander, men hittills har alla jag bjudit den på blivit lika förtjusta som jag.
Ingredienser
4 mogna avokado
1 rödlök
2 vitlök
12 mindre tomater eller 6 större
1 lime, skal och saft
koriander, ca 1/2 kruka
salt och peppar
olivolja
Dela avokadon, skala och gröp ur (med sked!) och skär i skivor. Skiva rödlöken och riv vitlöken. Halvera små tomater, klyfta större. Blanda tillsammans med saft och skal från en lime.
Grovhacka koriandern. Blanda ner i salladen tillsammans med en skvätt olivolja, salt och peppar.
Ps. den som är observant ser något rött i högra hörnet på bilden, det är en liten röd katt på jakt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar