En av de saker jag njuter mest av så här på sommaren är frukost och morgontidning under parasollet på verandan eller på balkongen. Runt fötterna på oss svansar då katterna lyckliga över att vi gör dem sällskap i trädgården. På grund av värmen (ber om ursäkt om jag tjatar om den) har jag nu dessutom fått gå upp extra tidigt varannan dag för att hinna med en löprunda innan frukost. Redan vid sjutiden är temperaturen över 20 grader och någon timme senare är det bara för jobbigt att springa, men det blir extra gott med frukost efter en runda i spåret. Ibland passar jag även på att ta ett dopp innan jag ger mig av hemåt för att väcka maken som inte är lika morgonpigg. Så tidigt är det bara jag och änderna. Helt ljuvligt.
Mina två favoritfrukostar denna sommar är kesoplättar respektive smoothie på svarta vinbär. Nyttigt och gott.
Kesoplättar (2 port)
1 burk keso, 250 gr
2 ägg
1,5 msk fiberhusk
1 nypa salt
ekologisk kokosolja
Tillbehör
Kesella
Vaniljpulver (el. vaniljsocker)
Färska bär, t.ex. blåbär och hallon
Mixa keso, ägg, fiberhusk och salt med en handmixer. Låt svälla några minuter. Smeten räcker till sex plättar, stek i två omgångar. Värm kokosoljan i en stekpanna. Sänk värmen till medeltemperatur. Klicka ut tre plättar. Vänd några gånger tills de är gyllenbruna och fasta. Stek en omgång till.
Jag rör ihop kesella med vaniljpulver som jag serverar tillsammans med färska bär till plättarna. Vill man ha det lite sötare kan man ta vaniljsocker istället eller lönnsirap.
Smoothie
Naturell lättyoghurt
Banan
Svarta vinbär
Smoothie går snabbt och enkelt. Bara att köra ingredienserna en stund i mixer. Bananen använder jag istället för sötning.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar