Ingredienser
1 dl torkade trattkantareller
1 dl torkade trattkantareller
700 g kastanjechampinjoner
2 gula lökar
2 st vitlöksklyftor
smör att steka i
1 tsk salt
2-3 krm svartpeppar
1,5 dl matlagningsgrädde
1 dl persilja, finhackad
3 msk parmesan, färskt riven
12 plattor lasagne
Bechamelsås
2 msk smör
3 msk vetemjöl
7 dl mjölk, varm
1 st grönsaksbuljontärning
Pesto
1 kruka basilika
50 g pinjenötter
2 st vitlöksklyftor
3 msk parmesan, färskt riven
3 msk olivolja
Tillagning
Lägg den torkade svampen i blöt i ljummet vatten i minst en kvart.
Sätt ugnen på 200 grader.
Hacka lök och vitlök och stek några minuter i smör utan att de tar färg. Skiva champinjonerna och blanda ner i pannan. Krama vattnet ur den blötlagda svampen, blanda sen ner även den. Stek i ca 10 minuter på medelvärme.
Béchamelsås: Smält smör i en kastrull och vispa ner vetemjöl. Vispa ner den varma mjölken och lägg i buljongtärning. Koka upp under omrörning och låt småkoka ca 5 min. Var försiktig så det inte bränns i botten. Ställ åt sidan.
Pesto: Blanda basilika, 40 g av pinjenötterna, pressad vitlök och parmesan i en mixer. Kör och tillsätt under tiden olja lite i taget, men kör inte för länge. Det ska vara lite struktur på peston.
Krydda den stekta svampen med salt och peppar. Blanda ner grädde och låt puttra ca 1 min. Blanda ner den hackade persiljan och parmesanen.
Varva lasagneplattor, svampstuvning och béchamelsås i en ungssäker form. Avsluta med ett lager lasagneplattor och bred på peston. Ringla lite béchamelsås ovanpå och strö över resten avpinjenötterna. Grädda i ca 40 min i mitten av ugnen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar