söndag 20 mars 2011

Härlig söndag med scones till frukost

Vilken härlig söndag! Solen sken, snön smälte och katterna sprang lyckliga ut och in. Till frukost blev det varma scones med björnbärsmarmelad, rabarber- och hallonmarmelad samt ost.


Ingredienser
8 dl vetemjöl
1 tsk salt
4 tsk bakpulver
100 g smör
3 dl filmjölk

Tillagning
Blanda mjöl, salt och bakpulver i en stor bunke. Finfördela smöret i mjölblandningen med fingrarna till en grynig massa. Rör hastigt ner filmjölken.

Dela degen i fyra delar och klappa ut på bakplåtspapper på en plåt. De ska bli ca 15 cm i diameter. Skåra varje kaka i fyra delar med en mjölad kniv.

Sätt in i ugnen i ca 10 min. Bryt och lägg i en handduk för att behålla värmen. Servera varma med marmelad och ost.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar