
Så vad gör man med årets första blåbär? En enkel smulpaj såklart och det som blev över hamnade i frukostyoghurten. Det kommer bli många fler besök ut i blåbärsskogen den närmaste tiden. Till hösten ska frysen vara full med bär så att det räcker till nästa år.
Ingredienser
1 l blåbär
125 gram smör
1 1/2 dl vetemjöl
1 dl socker
1 1/2 havregryn
1 1/2 dl kokos
1 msk potatismjöl
125 gram smör
1 1/2 dl vetemjöl
1 dl socker
1 1/2 havregryn
1 1/2 dl kokos
1 msk potatismjöl
Tillagning
Sätt ugnen på 225 grader.
Smöra en pajform. (På bilden har jag använt en mindre form lagom för två och drog ner receptet därefter, vilket går bra det också.) Häll bären i formen och sikta potatismjöl över.
Blanda övriga ingredienser till en grynig massa och smula över bären.
Grädda i ugnen i ca 20 min. Servera med vaniljsås eller vaniljglass. Njut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar